İSTANBUL / PENDİK - Pendik Mesleki Eğitim Merkezi

Mesleki Eğitim Merkezi; Tercih Sebebi

Mesleki Eğitim Merkezleri, Mesleki konuda bilgi merkezinizdir.

*** Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji teknolojisi, motorlu Araçlar teknolojisi, Pazarlama ve Parkende, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında Kayıtolma hakkı ve 33 Alanda Kalfalık Ustalık Sınavlarına Başvuru-Bilgilendirme kolaylığı.

Ortaokul mezunu olup Mesleki Eğitim Merkezimize Kayıt yaptırma hakkı bulunan her öğrencinin, meslek tercihi ile başlayacağı okulumuzda;

*** 1.sınıfta başladığı ilk gün meslek hastalıkları ve iş kazası sigortası,

*** Diğer okullardaki öğrencilerin faydalandığı bütün öğrencilik haklarından faydalanma,

*** İşletme sahibi ile sözleşme imzalama ve aylık maaş tutarı asgari ücretin 1/3 ünden az olmamak koşulu ile anlaşma,

*** Ödenen maaş tutarının okula ibraz edilmesiyle, iş yeri sahibine asgari ücretin 1/3 ü kadar Devlet Teşviki ödemesi,

*** Başarılı olduğu takdirde 3.yılın sonunda Kalfalık Belgesi,

*** Lise Diploma Programına dâhil olup başarılı olduğu takdirde, 4.sınıfın sonunda Meslek Lisesi Diploması, mezun olduğu alanı ve dalı gösterecek Ustalık Belgesi,

*** Ustalık Belgesini aldıktan sonra müracaat ederek, İş Pedagojisi videolarını izleyip gireceği sınav sonucunda başarılı olduğu takdirde; Usta Öğretici Belgesi,

*** Okulun devam eden AB projelerinden faydalanma hakkı,

*** Ulusal ve Yerel Projelerinden faydalanma HAKKI,

*** Sosyal etkinlik ve kültürel faaliyetlere katılma, görev alma,

*** Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji teknolojisi, motorlu Araçlar teknolojisi, Pazarlama ve Parkende, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında Kayıt olma hakkı ve 33 Alanda Kalfalık Ustalık Sınavlarına Başvuru-Bilgilendirme kolaylığı.

*** Bilgisayar Teknik Servis, Bobinaj, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Cilt Bakım ve Makyaj, Erkek Kuaförü, Kadın Kuaförü, Kat Hizmetleri, Ön Büro, Rezervasyon, Anahtarcılık ve Çilingirlik, Bilgisayar destekli Endüstriyel Modelleme, Bilgisayarlı makine İmalatı, Endüstriyel Kalıp, Makine Bakım Onarım, Mermer İşleme, saat Tamirciliği, Çelik Konstrüksiyon, Endüstriyel Bakım Tabelacı, Isıl işlem, Karosercilik, Kaynakçılık, Metal doğrama, Metal Levha İşlemeciliği, Metal Yüzey boyama, Sac İşleri, Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcılığı, İş Makineleri, Motorlu araçlar LPG Sistemleri bakım ve Onarımcılığı, Motosiklet Tamirciliği, Otomotiv Boya, Otomotiv Elektrikçiliği, Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde, Otomotiv Mekanikerliği, Otomotiv Motor Yenileştirmeciliği, Ön Düzen Ayarcılığı ve Lastikçilik, Satış Elemanlığı, Aşçılık, Fırıncılık, Kasaplık, Pastacılık ve Tatlı Yapımı, Servis benzeri Dallarda Kayıt olma hakkı ve 181 Dalda Kalfalık Ustalık Sınavlarına Başvuru-Bilgilendirme kolaylığı.

Ayrıca Pendikmesem de;

*** Lise Telafi Programına kayıt,

***Lise Diploması ve Ustalık Belgesine sahip olanların Doğrudan Meslek Lisesi Diploma alması, Denklik başvurusu ile önceki öğrenmelerin değerlendirilmesi kapsamında müracaat kabulü ve şartları tutanların sınava alınarak başarılı olduğu takdirde Kalfalık Belgesi-Ustalık belgesi alabilmesi hakkına sahiptirler.

Kayıt Hakkı Kazananlar bu avantajlardan faydalanmaktadır....

Selami Çiçek/ Uzman Teknik Öğretmen

09-08-202209-08-202209-08-202209-08-202209-08-2022